Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πιπερίνη (PIPERINE)

Η πιπερίνη μαζί με το ισομερές της chavicine είναι μια οργανική ένωση που είτε ανήκει στην οικογένεια των λιπιδίων που αποτελείται είτε από λίπος ή λιπαρές ουσίες είτε από αλκαλοειδή που περιλαμβάνει αζωτούχες ενώσεις με συγκεκριμένες φυσιολογικές ιδιότητες. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία με έντονη γεύση σε φρούτα όπως το μαύρο πιπέρι (Piper nigrum) και το μακρύ πιπέρι (Piper longum). Η πικάντικη γεύση των πιπεριών οφείλεται στην παρουσία ισομερούς chavicine που έχει τον ίδιο μοριακό τύπο αλλά διαφορετική μοριακή δομή με αυτή της πιπερίνης. Η απώλεια της πικάντρας στις πιπεριές, όταν διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, οφείλεται στην αργή μετατροπή της τσαβικίνης σε πιπερίνη.

Στο μαύρο και άσπρο πιπέρι, η περιεκτικότητα σε πιπερίνη κυμαίνεται από 5-9%. Η πιπερίνη είναι αδιάλυτη στο νερό και για το λόγο αυτό, τυπικά εκχυλίζεται από το πιπέρι με χρήση διχλωρομεθανίου και άλλων υποκαταστατών οργανικών διαλυτών. Η πιπερίνη μπορεί επίσης να παρασκευαστεί τεχνητά με επεξεργασία συμπυκνωμένου αλκοολικού εκχυλίσματος πιπεριού με αλκοολικό διάλυμα υδροξειδίου του καλίου. Αυτό το βήμα ξεκινά για την απομάκρυνση της ρητίνης που στην πραγματικότητα περιέχει chavicine που είναι ένα μονομερές της πιπερίνης. Στη συνέχεια αυτό το διάλυμα διαχωρίζεται από το αδιάλυτο υπόλειμμά του και αφήνεται σε ηρεμία όλη τη νύχτα. Αυτό το βήμα γίνεται έτσι ώστε τα αλκαλοειδή που υπάρχουν στο διάλυμα να αρχίσουν να κρυσταλλώνονται για να σχηματίσουν πιπερίνη.

Χρήσεις και οφέλη για την υγεία της πιπερίνης

Η πιπερίνη χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία. Έχει επίσης μακρά ιστορία χρήσης σε πρωτόγονες ιατρικές πρακτικές. Αυτές είναι πολύ καλές πηγές ανακούφισης για χρόνιες ασθένειες όπως ο βήχας, η ναυτία, ο πονοκέφαλος και η δυσπεψία. Έχει επίσης φλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η πιπερίνη θεωρείται πολύ χρήσιμη σε συμπληρώματα υγείας καθώς βοηθά στην ενίσχυση της βιοδιαθεσιμότητας ορισμένων βιταμινών και μετάλλων. Η πιπερίνη χρησιμοποιείται επίσης για την αναστολή της p-γλυκοπρωτεΐνης και των ενζύμων CYP3A4 στο ανθρώπινο σώμα που βοηθά στον μεταβολισμό και στη μεταφορά διαφόρων μεταβολικών μεταβολών σε όλο το σώμα. Χρησιμοποιείται επίσης για την υποστήριξη ενός υγιούς μοτίβου αναπνοής, πόνους στις αρθρώσεις και έλκος στο στομάχι.

Μερικά από τα οφέλη της πιπερίνης για την υγεία μπορούν να αναπτυχθούν ως εξής:

Διαχείριση του στρες: Ένζυμα όπως η αδρεναλίνη και οι κατεχολαμίνες παράγονται στο σώμα για να διαχειριστούμε το επίπεδο του στρες στο μυαλό μας. Έχει παρατηρηθεί ότι η πρόσληψη πιπερίνης σε συνδυασμό με βιταμίνη C αυξάνει την απελευθέρωση αυτών των ορμονών και βοηθά στη διαχείριση του επιπέδου του στρες με πολύ καλύτερο τρόπο.

Διαχείριση βάρους: Μελέτες δείχνουν ότι η πιπερίνη διαθέτει επίσης ορισμένες θερμογονικές ιδιότητες που βοηθούν στην αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού στο ανθρώπινο σώμα και έτσι βοηθά στη μείωση του βάρους μειώνοντας τα περιττά λιπώδη κύτταρα.

Αύξηση βιοδιαθεσιμότητας : Η πιπερίνη έχει μια μοναδική ιδιότητα που βοηθά στην αφομοίωση βασικών θρεπτικών συστατικών στο ανθρώπινο σώμα που περιλαμβάνει αμινοξέα, βήτα καροτίνη, βιταμίνη Β6 και σελήνιο. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ

  Πολιτική απορρήτου
  Όροι και Προϋποθέσεις                                                                                                                                                                                            Αγορά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+302317009266

+302104409266

+306970062007

Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε