Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η κουρκουμίνη είναι μια φωτεινή κίτρινη χημική ουσία που παράγεται από φυτά του είδους Curcuma longa . Είναι το κύριο κουρκουμινοειδές του κουρκουμά ( Curcuma longa ), μέλος της οικογένειας τζίντζερ , Zingiberaceae Πωλείται ως φυτικό συμπλήρωμα , συστατικό καλλυντικών , άρωμα τροφίμων και χρωστική τροφίμων.

Από χημική άποψη, η κουρκουμίνη είναι μια πολυφαινόλη , πιο συγκεκριμένα ένα διαρυλοεπτανοειδές , που ανήκει στην ομάδα των κουρκουμινοειδών, τα οποία είναι φαινολικές χρωστικές που είναι υπεύθυνες για το κίτρινο χρώμα του κουρκουμά.

Η εργαστηριακή και κλινική έρευνα δεν έχει επιβεβαιώσει καμία ιατρική χρήση της κουρκουμίνης. Είναι δύσκολο να μελετηθεί γιατί είναι τόσο ασταθές όσο και ελάχιστα βιοδιαθέσιμο .

Φαρμακολογία

Η κουρκουμίνη, η οποία δείχνει θετικά αποτελέσματα στις περισσότερες αναλύσεις ανακάλυψης φαρμάκων , θεωρείται ως ψευδής μόλυβδος που οι φαρμακοποιοί περιλαμβάνουν μεταξύ των " ενώσεων παρεμβολής παν-δοκιμασίας ".

Παράγοντες που περιορίζουν τη βιοδραστικότητα της κουρκουμίνης ή των αναλόγων της περιλαμβάνουν χημική αστάθεια, αδιαλυτότητα στο νερό, απουσία ισχυρής και επιλεκτικής δραστηριότητας στόχου, χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, περιορισμένη κατανομή στους ιστούς και εκτεταμένο μεταβολισμό.Πολύ λίγη κουρκουμίνη διαφεύγει από το γαστρεντερικό σωλήνα και η περισσότερη απεκκρίνεται στα κόπρανα αμετάβλητη. Εάν η κουρκουμίνη εισέλθει στο πλάσμα σε λογικές ποσότητες, υπάρχει υψηλός κίνδυνος τοξικότητας, καθώς είναι ασυνήθιστη και αλληλεπιδρά με πολλές πρωτεΐνες που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως το hERG , το κυτόχρωμα P450s και η S-τρανσφεράση της γλουταθειόνης .

Ο κουρκουμάς, ένα μπαχαρικό που έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, έχει ενδιαφέρον τόσο από τον ιατρικό/επιστημονικό κόσμο όσο και από τους λάτρεις της μαγειρικής, καθώς είναι η κύρια πηγή της πολυφαινόλης κουρκουμίνης. Βοηθά στη διαχείριση οξειδωτικών και φλεγμονωδών καταστάσεων, μεταβολικού συνδρόμου, αρθρίτιδας, άγχους και υπερλιπιδαιμίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαχείριση της φλεγμονής και του μυϊκού πόνου που προκαλείται από την άσκηση, ενισχύοντας έτσι την ανάρρωση και την απόδοση σε ενεργά άτομα. Επιπλέον, μια σχετικά χαμηλή δόση του συμπλέγματος μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία σε άτομα που δεν έχουν διαγνωσμένες παθήσεις υγείας. Τα περισσότερα από αυτά τα οφέλη μπορούν να αποδοθούν στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του. Η κατάποση κουρκουμίνης από μόνη της δεν οδηγεί στα σχετικά οφέλη για την υγεία λόγω της κακής βιοδιαθεσιμότητάς της, η οποία φαίνεται να οφείλεται κυρίως στην κακή απορρόφηση, τον γρήγορο μεταβολισμό και την ταχεία αποβολή. Υπάρχουν πολλά συστατικά που μπορούν να αυξήσουν τη βιοδιαθεσιμότητα. Για παράδειγμα, η πιπερίνη είναι το κύριο δραστικό συστατικό του μαύρου πιπεριού και, όταν συνδυάζεται σε σύμπλοκο με κουρκουμίνη, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα κατά 2000%. Η κουρκουμίνη σε συνδυασμό με ενισχυτικούς παράγοντες παρέχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Ο σκοπός αυτής της ανασκόπησης είναι να παρέχει μια σύντομη επισκόπηση της πληθώρας ερευνών σχετικά με τα οφέλη της κουρκουμίνης στην υγεία.


Αντιοξειδωτικό

Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες είναι οι δύο κύριοι μηχανισμοί που εξηγούν την πλειοψηφία των επιδράσεων της κουρκουμίνης στις διάφορες καταστάσεις που συζητούνται σε αυτήν την ανασκόπηση. Η κουρκουμίνη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τους συστημικούς δείκτες του οξειδωτικού στρες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να αυξήσει τις δραστηριότητες στον ορό αντιοξειδωτικών όπως η υπεροξειδική δισμουτάση (SOD). Μια πρόσφατη συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση δεδομένων τυχαιοποιημένων μαρτύρων που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της συμπλήρωσης με καθαρά κουρκουμινοειδή στις παραμέτρους του οξειδωτικού στρες - έδειξε μια σημαντική επίδραση της συμπλήρωσης κουρκουμινοειδών σε όλες τις διερευνημένες παραμέτρους του οξειδωτικού στρες, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών SOD και καταλάσης στο πλάσμα. ως συγκεντρώσεις ορού υπεροξειδάσης γλουταθειόνης (GSH) και υπεροξειδίων λιπιδίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι μελέτες που περιλαμβάνονται στη μετα-ανάλυση χρησιμοποίησαν κάποιο είδος σκευάσματος για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις βιοδιαθεσιμότητας και τέσσερις από τις έξι χρησιμοποιούσαν πιπερίνη. Η επίδραση της κουρκουμίνης στις ελεύθερες ρίζες πραγματοποιείται με πολλούς διαφορετικούς μηχανισμούς. Μπορεί να καθαρίσει διαφορετικές μορφές ελεύθερων ριζών, όπως αντιδρώντα είδη οξυγόνου και αζώτου (ROS και RNS, αντίστοιχα). Μπορεί να ρυθμίσει τη δραστηριότητα των ενζύμων GSH, καταλάσης και SOD που είναι ενεργά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Επίσης, μπορεί να αναστείλει τα ένζυμα που δημιουργούν ROS όπως η λιποξυγενάση/κυκλοοξυγενάση και η υδρογονάση της ξανθίνης/οξειδάση. Επιπλέον, η κουρκουμίνη είναι μια λιπόφιλη ένωση, η οποία την καθιστά αποτελεσματικό καθαριστή των ριζών υπεροξυλίου, επομένως, όπως η βιταμίνη Ε, η κουρκουμίνη θεωρείται επίσης ως αντιοξειδωτικό που σπάει την αλυσίδα 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΑΣ

  Πολιτική απορρήτου
  Όροι και Προϋποθέσεις                                                                                                                                                                                            Αγορά 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+302317009266

+302104409266

+306970062007

Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε